About

Familie Nauwelaerts is een 3de confiserie generatie.

 

Het begon allemaal in 1944 toen grootvader Frans Nauwelaerts, samen met overgrootvader Theofiel het bedrijf oprichtte. Al duurde het niet lang want kort na de oprichting kwam de bevrijding, september 1944 passeerden de geallieerde legers door de gemeente Niel.

 

Januari 1945 konden de activiteiten weer opgestart worden en zo kon men opnieuw handel drijven in de destijds over genomen Rex limonade en het verhandelen van bier. Frans was bakker van beroep en na zijn dagtaak bakte hij ’s nachts of ‘s morgensvroeg nog wafels die hij dan mede tijdens zijn dag ronde kon verkopen.

Zodra er weer bevoorrading en voldoende suiker beschikbaar was werd het confiserie assortiment zichtbaar. De allereerste producten die de confiserie op de markt brachten waren (wit-roze)spekken, nougat en, likeur- pralines. Zo waren de eerste stappen gezet van confiserie Nilona.

 

In 1996 werden werd de confiserie verkocht, grootvader was toen 73 jaar en kon de welverdiende rust gebruiken. De productie werd toen verder gezet door Ark Royal waar het enkele jaren later opnieuw werd verkocht maar tegen begin 21ste eeuw verdwenen de producten van Nilona uit het straatbeeld.

 

Intussen bleef de familie Nauwelaerts nog wel actief in de zoetwaren en dit door oa. Nilopack , Candy Trade en Sweet Paradise. Sweet Paradise werd in 1995 opgericht door Theo Nauwelaerts & Betty De Ro. Dit zoetwaren bedrijf met focus op service en een mix van enkel de beste producten had een alom gekende naam van uw plaatselijke kruidenier tot de kinepolis groep.

 

In 2020 neemt Bart Nauwelaerts confiserie Feliz over waar ambachtelijke zoetwaren worden geproduceerd. Na zelf meer dan 20 jaar ervaring in de zoetwaren sector slaan Bart Nauwelaerts en zijn vrouw Christel Grijseels de handen in elkaar. We zien een opportuniteit om de producten van vroeger opnieuw aan te bieden en Confiserie Nilona nieuw leven in te blazen.

 

Missie

We willen opnieuw producten van topkwaliteit aanbieden met uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Onze toekomstvisie?  We brengen grootvaders authentieke recepten terug tot leven en garanderen een superieure smaakbeleving en dit verpakt in een frisse stijlvole verpakking.