Rum rotsen

De vorm van de Rotsjes wordt op identiek dezelfde wijze bekomen net zoals ze vroeger vanaf einde jaren '50 werden geproduceerd. Met een natuurlijk aroma bekomen we de herkenbare smaak van toen.

Buche Coco

De Buche Coco Mix is ontstaan in 1958 te Niel.

Grootvader Frans Nauwelaerts ontwikkelde het recept samen met zijn goede vriend en apotheker Jef Wege.

Zijn naam heeft de Buche Coco te danken aan het boomstam achtig vormpje of het reeds eerder gekende product Bûche de Noël.

NIEUW 2023
Batida de Coco

OVER NILONA

Familie Nauwelaerts is een 3de confiserie generatie.

 

Onze toekomstvisie?  We brengen grootvaders authentieke recepten terug tot leven en garanderen een superieure smaakbeleving en dit verpakt in een frisse stijlvolle verpakking.

 

Rum rotsen
Rum Rotsen

Rum rotsen

Ontdek de heerlijke natuurlijke smaken van vroeger in een trendy verpakking van nu

Buche Coco
Buche Coco

Buche Coco

Ontdek de 5 originele en natuurlijke smaken van de enige echte Buche Coco

Geschiedenis

1944

Het begon allemaal in 1944 toen grootvader Frans Nauwelaerts, samen met overgrootvader Theofiel het bedrijf oprichtte. Al duurde het niet lang want kort na de oprichting kwam de bevrijding, september 1944 passeerden de geallieerde legers door de gemeente Niel.

1945

Toen konden de activiteiten weer opgestart worden en zo kon men opnieuw handel drijven in de destijds over genomen Rex limonade en het verhandelen van bier. Frans was bakker van beroep en na zijn dagtaak bakte hij ’s nachts of ‘s morgensvroeg nog wafels die hij dan mede tijdens zijn dag ronde kon verkopen.

1947

Was er weer bevoorrading en voldoende suiker beschikbaar waardoor het confiserie assortiment zichtbaar werd. De allereerste producten die de confiserie op de markt brachten waren spekken, nougat en likeurpralines. De wit-roze spekken (destijds ook wel gekend als meskesvlees) was het meest populaire artikel.  Zo waren de eerste stappen gezet van confiserie Nilona. De naam Nilona kwam van “Nil” als afkorting van de gemeentenaam; “na” als eerste 2 letters van Nauwelaerts en dit werd gekoppeld met de “o”. Aldus zo ontstond de merknaam “Nilona”

1953

Werd Nilona gekenmerkt door een zware brand die net in het hoogseizoen grote schade aanrichtte. Met behulp van alle medewerkers en dankzij het wilskrachtig optreden hiervan slaagden ze erin om op 8 dagen tijd alle voorlopige herstellingen uit te voeren zodoende de productie terug op gang gebracht kon worden.

1954

De eerste auto van Confiserie Nilona.

Hiermede kon Frans zijn reizigers voorzien van vervoer waarmee zowel de verkoop als de leveringen konden groeien.

1955

Werden de Sneeuwballen aan het gamma toegevoegd.

Deze waren eerste van mindere kwaliteit tot dat “nonkel” Pol Aerts een recept meebracht van een kermis uit Herentals. Mits enkele aanpassingen konden we de beste sneeuwballen op de markt aanbieden.

1958

Kreeg de confiserie een nieuwe boost en dit door onder meer enkele nieuwe topproducten zoals de gekleurde Buche Coco repen, Buche Coco Mix en de Rumrotsen. Samen met een andere fabrikant uit Ekeren waren wij 20 jaar lang de enige die deze producten verdeelden over de Belgische markt.

Deze succes producten zorgden er in dit jaar ook voor dat er verbouwingswerken dienden uitgevoerd te worden aan de productieruimte.

 

Eind jaren 50 kon Nilona starten met de aan en verkoop van zoetwaren producten van andere fabrikanten. Zo had Nilona de exclusiviteit op de chocolade sigaretten van Tarzan uit Marseille.

Om de eigen en andere producten verder te verkopen werden vertegenwoordigers in dienst genomen zodoende het volledige land te kunnen prospecteren.

1960

Er werd een verdere groei gerealiseerd door de super grossisten van destijds en alsook de export verkoop nam stapsgewijs toe. Hierdoor werd alsook 2 jaar later de fabriek vergroot door extra magazijnen te bouwen.

23 december 1960 staat het noodlot toe, Pol Aerts, schoonbroer die meewerkte aan de bloei van Nilona en rechterarm van Frans Nauwelaerts verongelukte te Herentals als reiziger in dienst van de firma.

1964

Komt er een nieuwe lijn voor de productie van de sneeuwballen.

Deze nieuwe productielijn zal geen windeieren leggen want Nilona zal de komende 25 jaar marktleider zijn van de sneeuwballen en negerkoppen.

1972

Het stopte niet met de uitbreidingen want dit jaar diende wederom een magazijn te worden bijgebouwd. Alsook dit jaar komt vader Theo Nauwelaerts in de zaak waar hij de verkoop voor zijn rekening neemt.

3 jaar later wordt de productie van spekken en nougat stopgezet, de focus blijft op de top artikelen zoals de sneeuwballen, Buche Coco en Rumrotsen.

1989

 De verkoop van de nevenproducten maken steeds mee deel uit van de organisatie, de nieuwe markt met kopkaartzakjes wordt zichtbaar en zo wordt Nilopack opgericht.

1992

Alsook Export wordt steeds belangrijker en door deze stijgende omzet  werd door Theo Nauwelaerts Candytrade opgericht welke zijn producten naar 20 landen kon exporteren.

1996

Werd de confiserie verkocht, grootvader Frans was toen 73 jaar en kon de welverdiende rust gebruiken. De productie werd toen verder gezet door Ark Royal waar het enkele jaren later opnieuw werd verkocht maar tegen begin 21ste eeuw verdwenen de producten van Nilona uit het straatbeeld.

Diezelfde periode werd alsook de productielijn van de collega fabrikant “ Brigitte” uit Ekeren verkocht aan een zoetwaren keten uit Nederland waarna de Buche Coco en Rhumrotsen verdwenen bij het brede publiek.

2020

In 2020 neemt Bart Nauwelaerts confiserie Feliz over waar ambachtelijke zoetwaren worden geproduceerd Na zelf meer dan 20 jaar ervaring in de zoetwaren sector slaan Bart Nauwelaerts en zijn vrouw Christel Grijseels de handen in elkaar. We zien een opportuniteit om de producten van vroeger opnieuw aan te bieden en Confiserie Nilona nieuw leven in te blazen.

2021

Met de verhuis naar een nieuwe productie locatie te Puurs - St.Amands zijn Bart en Christel klaar voor de toekomst. De nieuwe site voldoet aan alle eisen, mede hierdoor hebben we in 2021 alsook het IFS certificaat kunnen behalen.

De nieuwe productielijn zal ons bijstaan om de volumes te kunnen verwerken voor zowel de Belgische markt als export.

1944

2021